Tuesday 31 May 2011

E o E i Barcelona

Det första vi gjorde på plats i Barcelona var att promenera ner till hamnen och stranden.

Kändes som en helt annan planet. Underbar salt havsbris och gassande eftermiddagssol.


Fotbollslaget vann Champions League och vi fick uppleva en otrolig folkfest.

Första glasen Sangria gjord på Cava och jordgubbar. Sluuuuurp!

Gaudís verk Casa Batlló med sin skelettliknande fasad.

Vackra fasader och imponerande balkongodlingar a la vilda västern.

Här klipper sig Paco och José.

La Sagrada Familia började byggas 1882 men är långt ifrån färdigbyggd.


Utsikt från hotellets tak mot bergen. Vi bodde på Gran Hotel Havana.

Takpoolen som vi längtat efter i månader!

Underbar kvällssol när vi samlade kraft efter dagens shopping och sightseeing.

Thursday 26 May 2011

en dos second hand


Har varit på Myrorna (Ropsten) för första gången på länge och fått min fix. Den här soffan i guldigt brun sammet och mörkt trä skulle jag köpt utan tvekan om jag hade plats. Den kostade 600 men tror de säljer den för ynka 300 nu! Sen såg jag det här grammofonskåpet och skickade genast bild till brorsan som kom och köpte det. Det var för trångt för att ta någon rättvis bild men det är verkligen speciellt. Själv kom jag hem med gamla böcker (som vanligt), ett porslinsfat och en vacker cocktailshaker i glas och silver. Hade hoppats på att hitta gamla speglar till sovrummet och en att hänga ute på verandan. Får leta vidare.

Wednesday 25 May 2011

utanför

Egentligen tycker jag vår trädgård klarar sig alldeles utmärkt på egen hand och utan mänsklig inblandning. Det är så härligt att se den så gott som explodera av växtkraft så här års (förutom ogräset mellan stenplattorna då). I helgen valde jag ändå att lägga mig i lite och planterade lavendel till humlorna. Dessutom hoppas jag att fyra vita klematis vid namn Snow Queen ska sätta fart och smycka vår fasad snart. Väx, väx, väx!

Tuesday 24 May 2011

förmiddagskaffet


Den kopp kaffe som dricks mellan tio och elva varje dag. Det är den koppen, den stunden, som får mig på gott humör, som verkligen väcker mig och som intas i största stillhet med en stor STÖR EJ-skylt uppspikad. Förutsatt att duracellbebisen sover förstås :)

Förresten är det himla nervöst just nu eftersom vi ska flyga till Barcelona på fredag och askmolnen är på väg hitåt. Snälla, snälla låt oss få komma iväg (och sedan hem igen)!

Monday 23 May 2011

påsk i new york






















Här är lite bilder från min resa till New York. Det var verkligen så underbart som alla hade sagt att det skulle vara. Fantastisk miljö, mat och människor. Och shopping. Vi tog några drinkar på Cipriani's inne på Grand Central, låter kanske konstigt att gå till tågstationen för att hänga, men det var många som gick dit för att äta middag på en av restaurangerna som har utsikt över biljettkassorna och folkvimlet. I Meatpacking District fanns det en hel del restauranger som var värda ett besök; The Standard Grill, SEA, Gansevoort. Så kul att hänga kvar i området på småtimmarna och gå mellan de olika barerna. Förstås tog vi en promenad på the High Line, här kan man bada fötterna när solen skiner. Vi gick genom Greenwich mot Meatpacking, såg väldigt fina hus och härliga miljöer, i Washington Square Park samlades mycket folk bara för att leka, prata, dansa och sjunga.


Vi tog långa promenader varje dag och hittade en bra rutt där man får in flera olika sevärda kvarter med början i Battery park (utsikt mot Frihetsgudinnan och färja dit om man har lust), sedan promenerade vi mot East River och Seaport (på vägen passerar man the Finance District och Wall street, finns en fet gulddörr med denna berömda adress). Seaport är en liten hamn med båtar, kaféer och restauranger, lite shopping finns - ganska turistigt utbud, men det var mysigt att ta en lunch med utsikt mot båtarna och Brooklyn. Känns väldigt marint, inte det man förväntar sig att se på Manhattan. Vi fortsatte mot Brooklyn Bridge med Chinatown till vänster och broarna till Brooklyn till höger. Vi gick in och insöp alla konstiga dofter... sedan hamnade vi i Little Italy med alla uteserveringar och flirtiga italienare. Så underhållande att höra när lokalbefolkningen pratar, alla låter som att de är med i "Alla älskar Raymond". Stadsdelen Nolita följde med sina små butiker och krogar, gillade verkligen det här området! Roliga fönsterskyltningar och mer arty mode och bra utbud av serveringar.


Vår resa handlade som vanligt mycket om mat, vi njöt av mexikanskt, venezuelianskt, thai, kinesiskt, franskt , japanskt och förstås damp en och annan hamburgare och kycklingvinge ner i magen. Vi hade bokat bord på Tao innan vi anlände till New York, verkligen värt ett besök, fantastisk mat som fortfarande skapar längtan.


ring ring



Fantastiska ringar från nga waiata