Monday 31 October 2011

härliga höstdagar


Spenderar gärna en eftermiddag på Ulriksdals trädgård med promenader utmed vattnet, fika med Elsa på Rappnes café, inhandla nya gröna skönheter som vi sedan kan beskåda i köksfönstret hemma. Vi åker ofta till Ulriksdals trädgård, höst, vinter, vår som sommar. Det lockar med härliga bakverk och vackra krukor. Dessutom vaknar de gröna fingrarna till liv. Ta en tur dit du också!

Saturday 29 October 2011

Äntligen x2





Nu finns äntligen Lana del ReySpotify. Och Anna Ternheims nya. Vilken bra helg det blir. Vårt badrum är äntligen klart minus några små detaljer och jag går in där var och varannan minut och bara står där och ler. Bilder kommer.

Sunday 23 October 2011

kram



Source: None via Emma on Pinterest

Source: None via Emma on Pinterest

Source: None via Emma on Pinterest


Avslutar helgen med bilder som värmer lite. Om man gillar hundar och barn förstås!

Friday 21 October 2011

på prärien







Kudde från h&m för 149:-


Jag erkänner, jag har snöat in lite på den här Navajotrenden och allt av märket Pendleton. Mönstren, färgerna och vilka vackra filtar att värma sig med i höst om de bara inte var så dyra! Igår stod jag dessutom med ett par mockasinsneakers från Ugg i handen och drömde mig bort. Jag har stillat begäret tillfälligt med att köpa de här kuddarna från hm som jag tänkte ha i korgstolarna på verandan. Se mer inspirerande bilder från Pendletons Portland Collection här.

Wednesday 19 October 2011

badrummet del 3

Now we're talking! Det som varit ett stort svart hål i vårt hus börjar likna ett badrum igen. Jag försökte räkna efter hur länge renoveringen pågått och gissar på cirka åtta veckor nu. Men efter alla problem vi stött på har det äntligen börjat gå framåt. Idag blev till exempel golvet klart. Voila!

Thursday 13 October 2011

gilla Ben

Varje höst har sina egna nästintill sönderspelade album. 2011 ser jag fram emot att vrida ur varenda droppe ur Ben Howards "Every Kingdom". Har ni hittat någon favoritartist på era höstspellistor än?



Tuesday 11 October 2011

berlin, bitte


Spenderade en långweekend i Berlin under höstens sista varma dagar. Maten stod som vanligt i fokus; dumplings på Yumcha Heroes, thai på Transit, vietnamesiska soppor på Monsieur Voung och desserter på Chén ché, gourmetmiddag på Fischers Fritz som stoltserar med två stjärnor i Michelin Guide och förstås slank det ner ett par enorma tyska wursts från grillen på gatuhörnet. Frukosten på hotellet avnjöts med bubbel och alldeles för många croissanter. Vi promenerade nästan 2 mil per dag och hann utforska en bråkdel av den stora staden. När benen värkte så hjälpte Berlins kollektivtrafik oss framåt och bakåt och när törsten slog till så fastnade vi lite för länge på en mysig krog. Vi uppdaterade vår kunskap om Tysklands och Egyptens historia och såg förutom delar av muren även den berömda bysten av Nefertiti mellan loppisrundor och ölhak. Klicka på kollagen för att se lite mer av resan.

Sunday 9 October 2011

handyman

Idag kommer vår handyman tillbaka från hans weekend med mobror. Hans verktyg har legat orörda hela helgen men gissar på att det kommer skruvas och hamras hela kvällen.

Saturday 8 October 2011

föräldrafritt


Ikväll lägger vi ifrån oss föräldratiteln och tar på oss finskorna. Barnvakt hela helgen, man vet knappt vad man ska ta sig till eller vart man ska börja! Värmer upp med covers av Rhythms del Mundo.

Friday 7 October 2011

till mig

Igår köpte jag en present till mig själv. Tänkte att med de här söta äggkopparna av Donna Wilson blir det fler ägg kokade i mitt kök. Finns att köpa här.

nya glasögon tack

Monday 3 October 2011

matta




Jag har köpt en ny matta till James rum. Har ju blivit lite av en mattnörd sedan vi flyttade in i huset. Den här är mörk och murrig och kanske lite otippad i ett barnrum. Bilder kommer! Jag har snickrat ihop en Ikeahylla (älskar så'na vuxenpussel) och mamma har sytt massor av dynor och kuddar. Ja nu börjar det faktiskt likna ett rum och inte bara en tom låda.